The Collection, Jeju
Jeju Island, South Korea

The outline master-plan takes into account both the steep yet varying topography and natural vegetation to incorporate
large and small villas, condominium units and a club house.

The development was planned in a way that naturally fits the context, stepped condominium units are built into the slope allowing the natural flow of vegetation to incorporate green roofs, roof decks and minimize the visual impact of the development. Vehicle and pedestrian movement around the site separated, with a strong boulevard road linking the top and bottom of the site and smaller more natral lanes allowing access to the individual units.

Footpaths are intergrated into the landscape to allow people to move through the site, and this movement is further encouraged by heavily landscaped “nodes” providing leisure activities that strengthen the relationship between the site users and the natural landscape. There are 4 housing types: luxury villas (500 sqm), villas (229sqm), larger condos (80 sqm) and small condos (50 sqm) and one club house near entry of the site.

This project was undertaken whilst Principal Architects at Group GSA, Shanghai

  • The Collection, Jeju
  • The Collection, Jeju
  • The Collection, Jeju
  • The Collection, Jeju
  • The Collection, Jeju